OSIRIS Debiteur

OSIRIS Debiteur - Alle financiële functionaliteiten geïntegreerd binnen OSIRIS!

Voor elke onderwijsinstelling is een waterdicht debiteurenbeheer essentieel. Het gaat immers om veel geld. Bij het reguliere HBO en WO-onderwijs gaat het al snel om duizenden studenten, die elk ruim € 2.000 aan collegegeld betalen. Reken maar uit. En ook in het contractonderwijs vormen de inkomsten van de studie- en cursusgelden de primaire voorwaarde voor het bestaan. Door OSIRIS aan het financiële systeem te koppelen, worden alle gegevens uitgewisseld die voor het innen van de gelden noodzakelijk zijn. OSIRIS, financiële administratie en de bank communiceren met elkaar tot de student volledig is ingeschreven. Als alles goed is ingericht, kan er weinig misgaan.

Meer zekerheid en gemak

Ook als dingen goed gaan, kan het altijd beter. Reden voor CACI om de mogelijkheden te onderzoeken om alle debiteurenhandelingen te integreren binnen OSIRIS. Dat biedt een aantal voordelen, die allemaal zijn terug te voeren op zekerheid en gemak. 

Het grootste voordeel is dat er geen ingewikkelde koppeling meer hoeft worden gemaakt met het financiële pakket van de onderwijsinstelling. Want ook al is de koppeling succesvol tot stand gebracht, dan nog moet deze worden onderhouden. Dat wil zeggen dat elke verandering in het financiële pakket van invloed kan zijn op de koppeling met OSIRIS. Laat staan als er van pakket wordt veranderd.

Het tweede voordeel is dat OSIRIS altijd beschikt over de meest actuele gegevens van de student en er dus geen datavervuiling kan optreden. Ook als een student bijvoorbeeld gedurende het jaar verandert van bankinstelling.

Tenslotte vinden er steeds vaker veranderingen plaats in de manier waarop het betalingsverkeer is geregeld. Denk aan de digitale incassomachtiging, die al door Studielink wordt ondersteund. CACI zorgt ervoor dat al die nieuwe ontwikkelingen worden verwerkt in OSIRIS. Als onderwijsinstelling heb je daar dus geen omkijken meer naar. 

Nieuwe debiteurenmodule bij Van Hall Larenstein

De nieuwe debiteurenmodule van OSIRIS, OSIRIS Debiteur, draait sinds 1 juli 2018 live bij Van Hall Larenstein. Dat wil zeggen dat voor alle studenten het collegegeld door OSIRIS wordt berekend en wordt geïncasseerd. Via de mededelingsmodule krijgen de studenten een bericht dat over enkele weken het collegegeld van hun rekening wordt afgeschreven. De debiteurenmodule voorziet in het aanmaken van incassobestanden en ook restitutiebestanden. Er is een aanmaningsprocedure in opgenomen en de communicatie met de bank verloopt rechtstreeks. Als output levert de OSIRIS debiteurenmodule debiteurenoverzichten en debiteurenkaarten. 

Lianne Scholten over OSIRIS debiteurenmodule

Lianne Scholten werkt als financieel administratief medewerker bij VHL en deelt haar eerste ervaringen: ‘Wat ik doe met de debiteurenmodule van OSIRIS is het inlezen van de bankafschriften voor het innen en restitueren van de collegegelden. Voorheen werkten we met twee andere systemen. Vergeleken met deze pakketten is OSIRIS ideaal. Het scheelt me zoveel tijd! Voorheen moest je eerst heel veel invullen voor je er een incasso uitkreeg. En als je iets verkeerd had gedaan, kon je opnieuw beginnen. Nu ben je in drie stappen klaar. En als je een fout maakt, hoef je alleen maar die ene regel aan te passen. Een ander groot voordeel is de exportfunctie naar Excel. Hierdoor kan ik veel gemakkelijker overzichten maken en heb ik een betere controle. En het scheelt stapels papier die ik niet meer hoef te printen.

Als je nagaat dat we hier zes incassomomenten per jaar hebben en ik daar voorheen elke keer een halve dag mee bezig was. Nu ben ik in 20 minuten klaar. Tel uit je winst!’

 

CACI bv

De Ruijterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!