Ondertekening

CACI is geselecteerd voor het bouwen van een voorziening vroegtijdige aanmelding

CACI is geselecteerd om de voorziening vroegtijdige aanmelding voor het mbo te realiseren, zodat deze op tijd gereed is om statussen van aanmeldingen door te geven aan het voortgezet onderwijs en de gemeenten. Het systeem zal in november 2018 werkend zijn en kunnen de mbo instellingen daar gebruik van gaan maken.

Wat wordt bedoeld met voorziening vroegtijdig aanmelden?

In de wetgeving rondom vroegtijdig aanmelden en toelatingsrecht worden instellingen verplicht om aan het voortgezet onderwijs door te geven wanneer een leerling van de betreffende school zich in het mbo heeft aangemeld.

De voorziening vroegtijdig aanmelden (VVA) werkt als een soort postbus voor de instellingen in het mbo. Via die postbus worden alle aanmeldingen die bij instellingen binnenkomen, doorgestuurd naar de juiste instelling in het voortgezet onderwijs of naar de woongemeente van de leerling. Daar hoeft een mbo-instelling niets anders voor te doen dan het verzorgen van een goede registratie. 

De wetgeving heeft als doel om te bewaken dat leerlingen uit het voorgezet onderwijs aankomen in het mbo. Daaraan gekoppeld zijn de verplichting om zich voor 1 april aan te melden en het recht op toelating.

Het is noodzakelijk dat de student informatie systemen (SIS) van de mbo instellingen hierop aansluiten.

Op de foto: Ben Geerdink, voorzitter saMBO – ICT en Gert Simons, directeur CACI

 

Amsterdam

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Breda

Claudius Prinsenlaan 146 A
4818 CP Breda
+31 (0)88 - 654 34 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!