Algemene indruk stand HO-link 2018

CACI kijkt terug op een geslaagde HO-link

Vorige week donderdag en vrijdag was het opvallend rustig op de 11e etage van het Havengebouw in Amsterdam. Ontwikkelaars en consultants van CACI waren afgereisd naar Noordwijkerhout om daar professionals uit het hoger en wetenschappelijk onderwijs te ontmoeten, te informeren en te inspireren. Op de meterslange stand werden demonstraties getoond van de nieuwe modulen van OSIRIS. Er werden discussies gevoerd over het onderwijs en ervaringen uitgewisseld. Daarnaast was CACI medeverantwoordelijk voor kennissessies en een inspiratiecafé. 

Goede aansluiting met de praktijk

In de kennissessies deelden onze consultants hun praktijkervaringen en haalden zij ideeën en input op. Om de ontwikkelingen in de onderwijsbranche goed te blijven volgen, wordt de rol van consultants binnen CACI steeds belangrijker. Ze ondersteunen klanten met hun onderwijs-logistieke expertise, geven advies en bieden onze ontwikkelaars essentiële informatie uit de markt. De uitdagingen waar onze klanten in het onderwijs voor staan, worden vertaald naar oplossingen binnen de OSIRIS-omgeving.

Flexibilisering steeds belangrijker

Susanne ZuurendonkSusanne Zuurendonk, ook namens CACI aanwezig in Noordwijk, kijkt met plezier terug op HO-link. ‘Ik heb uiteraard niet alle 565 bezoekers persoonlijk gesproken, maar wat mij opviel is dat het thema flexibilisering een hot item is. Iedereen wil meer keuzemogelijkheden voor docenten en studenten. Maar flexibilisering is geen doel op zich. Het is aan ons om met de opdrachtgever in gesprek te gaan over flexibilisering. Wat wordt er onder verstaan en wat wil de onderwijsinstelling ermee bereiken?

Met de Plan App, die we met de TU Eindhoven hebben ontwikkeld, kan de student zijn eigen curriculum inrichten en daarin tegelijkertijd ondersteund worden door zijn begeleider. Op die manier spelen we met OSIRIS concreet in op de behoefte van flexibilisering en ligt er tegelijkertijd een mooie basis om op aan te sluiten met een roosterprogramma of LMS.’

Al met al is de HO-link voor ons altijd een inspirerende bijeenkomst, waar we samen met onderwijsinstellingen veel goede nieuwe ideeën opdoen en nuttige verbindingen leggen. Waardevolle input waarmee we het komende jaar aan de slag kunnen.

Blogs

Tijdens de HO-link hebben wij een aantal blogs geschreven:

Amsterdam

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Breda

Claudius Prinsenlaan 146 A
4818 CP Breda
+31 (0)88 - 654 34 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!