OSIRIS Event Broker

Sneller interfaces met OSIRIS Event Broker

Enkele onderwijsinstellingen konden bijna niet wachten tot het zover was: de release van OSIRIS Event Broker. In week 22 was het dan zover en konden ze in Wageningen, Utrecht en Eindhoven er meteen mee aan het werk. En in Wageningen werden binnen een halve dag de eerste berichten al verstuurd. Met de kant en klare bouwstenen in deze module, kan je OSIRIS eenvoudig en snel zelf koppelen met andere software. Ronald van der Fange, ontwikkelaar van Event Broker, vertelt meer. 

Lees verder

Amsterdam Havengebouw

Vanuit huis starten in een nieuwe baan

De inkt van de handtekening die Hugo van Helderen (42) onder zijn arbeidscontract plaatste, was nauwelijks droog toen het Coronaprotocol in werking trad. ‘Ik dacht met mijn neus in de boter te vallen door meteen op de eerste werkdag mee te kunnen doen aan de Consultancydag van CACI. Die ging weliswaar door op 13 maart, maar dan online. Hugo is niet de enige die een nieuwe uitdaging als consultant vanuit huis mocht beginnen. Ook Callista Koster (49) was al snel thuis aan het werk in plaats van op locatie bij de klant. ‘Ik ben 1 maart officieel begonnen en welgeteld vier dagen op kantoor in Amsterdam geweest.’

Lees verder

Codarts

Covid-19 zette Codarts in de hoogste versnelling

Bij Codarts, de internationale kunstvakhogeschool in Rotterdam, gaat het er anders aan toe dan op de meeste andere hogescholen. Er heerst ook een andere dynamiek. ‘Ik werk hier intussen twintig jaar en ben nog steeds enthousiast over de bijzondere, creatieve sfeer die hier normaal gesproken heerst, vertelt Denise Reijenga. ‘Nu mis ik dat enorm’. Sinds de uitbraak van Covid-19 volgen de studenten thuis hun lessen en maken ze daar ook hun toetsproducten. Om te zorgen dat die ook beoordeeld kunnen worden, hebben we dat proces versneld gedigitaliseerd in OSIRIS.’ 

Lees verder

Hanzehogeschool

Hanzehogeschool Groningen zet in op OSIRIS Zaak

Sinds 2016 werkt Rens van der Ploeg als senior functioneel beheerder voor Hanzehogeschool Groningen. Toen in 2018 de wet op persoonsgegevens AVG werd ingevoerd, was dat voor Hanzehogeschool het moment om op zoek te gaan naar een geïntegreerd systeem, waarin data en documenten op een verantwoorde wijze konden worden gedeeld en opgeslagen. Het was een mooie aanleiding om meteen alle faculteiten met hetzelfde pakket te laten werken. 

Lees verder

Bé Meerman

Faculteit ITC van Universiteit Twente met contractonderwijs bijna over op OSIRIS

 

In 1950 werd in Delft het ITC opgericht door oud-ministerpresident Schermerhorn. ITC stond voor International Training Centre for Aerial Survey. Hier konden mensen uit ontwikkelingslanden cursussen volgen over cartografie en luchtfotografie. Later werd de naam omgedoopt tot International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation. In 2010 ging de zelfstandige onderwijsinstelling volledig op als zesde faculteit van de Universiteit Twente is 't en de enige faculteit die is gevestigd buiten de campus. 

Lees verder

Erasmus Universiteit

OSIRIS Debiteur bij Erasmus Universiteit: Pionieren heeft voor- en nadelen

Toen tijdens de OSIRIS klantendag in het najaar van 2018 een presentatie werd gegeven over OSIRIS Debiteur, was een aantal aanwezigen van Erasmus Universiteit Rotterdam meteen enthousiast over de functionaliteiten. Het duurde dan ook niet lang dat de eerste voorbereidingen werden getroffen om met de implementatie van deze nieuwe module aan het werk te gaan. Ilona Heeres, adviseur voor onderwijsapplicaties en Stella Verbrugge, hoofd administratie vertellen samen over de manier waarop ze dit hebben aangepakt.

Lees verder

Online training

Online trainingen OSIRIS zijn een blijvertje

Om klanten de gelegenheid te geven maximaal rendement te halen uit de mogelijkheden van OSIRIS, heeft CACI Consultancy drie trainingsprogramma’s ontwikkeld: OSIRIS Zaak, BI Publisher en Functioneel Beheer. Deze trainingen werden tot voor kort op locatie verzorgd, maar sinds de uitbraak van COVID-19 kan dat niet meer. Nu worden dezelfde trainingen online gegeven. Casper Veldhuijzen is een van de consultants die deze trainingen verzorgt. Hij vertelt over deze nieuwe ervaring.

Lees verder

Mijke, Saskia en Jeroen

Werken op afstand met OSIRIS

We leven en werken in een bijzondere tijd. Scholen zijn dicht en bedrijven en instellingen werken met een minimale, noodzakelijke bezetting. Vanuit huis proberen we ons dagelijks leven en werken zoveel mogelijk voort te zetten. Onderwijsinstellingen die gebruik maken van een SaaS-omgeving hebben het daarin wat gemakkelijker. Eén van die instellingen is Hotelschool The Hague. Daar werkt nu iedereen op afstand. Het functioneel beheer van OSIRIS is uitbesteed aan CACI.

Lees verder

Maarten en Pieter

Afstudeermonitor resultaat van samenwerking

Vier Brabantse kennisinstellingen hebben, in samenwerking met de provincie en de gemeente Breda, de krachten gebundeld voor het logistieke werkveld.  De Logistieke Community Brabant (LCB) heeft als doel om logistieke kennis en ervaring uit te wisselen met het (brede) logistieke werkveld. Eén van de middelen die ze daarvoor inzetten, is de Afstudeermonitor. Hierin worden de resultaten van afstudeerscripties van de studenten van de verschillende instellingen inzichtelijk gemaakt. OSIRIS Zaak speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van dit proces.

Lees verder

OSIRIS in de zorg

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht is een van de grootste niet-academische opleidingsziekenhuizen van het land, en trekt studenten van binnen en buiten de regio. Elk jaar volgen ruim 500 studenten een verkorte opleiding mbo/hbo verpleegkundige of een van de verpleegkundige vervolgopleidingen binnen het cluster acute zorg en het cluster langdurige zorg.  “En dat stelt de nodige eisen aan de administratieve systemen”, weet Emilie Steeghs. Ze is sinds enkele jaren als externe projectmanager en adviseur verbonden aan het St. Antonius Ziekenhuis en vertelt over haar ervaringen met OSIRIS.

Lees verder

CACI bv

De Ruijterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!