De student centraal in OSIRIS Student

De student centraal in OSIRIS Student

De nieuwe versie van OSIRIS Student is eind 2018 gereed voor gebruik. Momenteel worden nog zeven onderdelen getest en er staat nog een aantal functionaliteiten op de planning om gerealiseerd te worden. Maar het grootste deel is dus klaar. Zodra de nieuwe release beschikbaar is, wordt de oude versie tot en met versie 6.19.1 meegeleverd en ondersteund. De OSIRIS Studenten App is inmiddels bij drie instellingen in productie. Vijf andere klanten van OSIRIS gaan de app binnenkort in gebruik nemen.

Belangrijkste veranderingen in OSIRIS Student

OSIRIS Student kan als webapplicatie maar ook als native App worden ingezet (OSIRIS Studenten App). Wat het oude OSIRIS Student kon, kan het nieuwe OSIRIS Student ook, maar dan nog meer en nog beter. Voorbeeld hiervan is een mooie integratie met MyTimetabel. Ook is er een nieuwsfeed toegevoegd, waarmee de onderwijsinstelling de belangrijkste wetenswaardigheden kan communiceren. Het dashboard biedt verder ruimte voor verschillende directe links. Natuurlijk is de website volledig responsive en daarmee geschikt voor gebruik op een tablet en smartphone. De nieuwe OSIRIS Student is gebouwd volgens open standaard met een op services gebaseerde, architectuur. 

Autorisatie per doelgroep

Het nieuwe OSIRIS Student biedt de mogelijkheid om studenten in te delen in verschillende doelgroepen, waardoor je flexibel bent in de ondersteuning. Je kan per doelgroep autorisaties toekennen. Die doelgroepen kunnen in OSIRIS Basis gedefinieerd worden op grond van allerlei criteria. Alle doelgroepen zijn overzichtelijk in te zien en op te vragen, waarna je er verschillende acties aan kunt koppelen. Dat biedt ook nieuwe mogelijkheden voor authenticatie, zoals het laten inloggen van alumni met behulp van LinkedIn. 

Informatie op maat

De Help-functie binnen OSIRIS Student is vervangen door een uitgebreide FAQ-voorziening. Binnen OSIRIS Basis kan je deze FAQ’s per onderwerp rubriceren en er ook doelgroepen aan toekennen. Informatie wordt op deze manier beter gedoseerd en overzichtelijker aangeboden. 

OSIRIS Catalogus heeft een ‘Elastic’ zoekfunctie met allerlei filtermogelijkheden, zoals we dat ook kennen van de grote webwinkels. Cursusinformatie wordt overzichtelijk aangeboden met meer toelichting op de mogelijke antwoorden en duidelijke vermelding van termijnen.

Binnen OSIRIS Basis, waar het onderhoud plaatsvindt, zijn er binnen de invulvensters meer mogelijkheden om koppen aan te passen en teksten toe te voegen. Ook kan je precies instellen wie welke velden te zien krijgt. Zo kan je de informatie per doelgroep op maat aanbieden.

Open architectuur en Open Onderwijs API

OSIRIS Student maakt gebruik van OSIRIS Link om data uit verschillende bronnen op te halen, zoals OSIRIS, My Timetable en Black board. Om studenten die aan verschillende instellingen studeren, te faciliteren, wordt er samen met Hogeschool Zeeland en SURF aan een API gewerkt die het mogelijk moet maken dat de student met één app toegang heeft tot alle studie-informatie. Tijdens de onderwijsdagen werden de resultaten van deze samenwerking gepresenteerd.

 

Amsterdam

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Breda

Claudius Prinsenlaan 146 A
4818 CP Breda
+31 (0)88 - 654 34 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!