Prognoses in het onderwijs

Om er achter te komen wat er bij de doelgroepen speelt, gingen consultants Janneke Vosse en Mariska Blok namens CACI in gesprek met twaalf professionals uit het onderwijs. Na een uitgebreide voorstelronde werden de aanwezigen bijgepraat over de ontwikkelingen binnen OSIRIS Analytics en vertelde Mariska over haar ervaringen met de OSIRIS datamart en de dashboards die gemaakt zijn bij de Haagse Hogeschool.

Datamart heeft alles op een rijtje

In OSIRIS Analytics komen de OSIRIS datamart en rapportagetools samen. De OSIRIS datamart is een gestructureerde, generieke maar toch instelling specifiek configurabele database die constant up-to date wordt gehouden. Daarnaast is het mogelijk hier externe databronnen aan toe te voegen en nauwkeurig de autorisaties in te regelen. Met de rapportagetools BI Publisher, Dashboarding of de Selfservice tool Visual Analyser maak je vervolgens eenvoudig de mooiste rapportages en dashboards. Alle gegevens staan immers al overzichtelijk klaar in de OSIRIS datamart. Deze rapportages kan je ook via OSIRIS Begeleider of OSIRIS Student aanbieden. Hierdoor wordt de informatie ook echt gebruikt! 

Prognoses van aantallen

Tijdens het rondje vragen werd duidelijk dat er veel behoefte bestaat aan prognosecijfers; hoeveel studenten gaan examen doen, hoeveel gaan zich inschrijven voor een vak of hoe groot is het slagingspercentage. Meer inzicht in deze aantallen maakt plannen gemakkelijker. Een van de aanwezigen blijkt een ervaren OSIRIS-gebruiker en is goed bekend met de verschillende analysetools en filters die OSIRIS Analytics ook biedt. Ze vertelt er lachend bij dat ze intern ook wel de filterkoningin wordt genoemd. Ze legt uit dat ze het management en onderwijsbureau voortdurend voorziet van verschillende rapportages. Uit deze rapportages blijkt welke studentaantallen ze kunnen verwachten. Analytics biedt zelfs voor de studenten de mogelijkheid om te zien hoe ze presteren ten opzichte van anderen.

Amsterdam

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Breda

Claudius Prinsenlaan 146 A
4818 CP Breda
+31 (0)88 - 654 34 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!