HO-link opent met een leven lang leren

Zojuist is in Noordwijk het HO-link congres geopend door Marcel Bril. Het thema dit jaar luidt ‘Soepel op reis door het hoger onderwijs.’ Na het voorstellen van de organisatoren DUO en Studielink, bedankte hij de sponsoren, waaronder CACI. Daarna gaf hij het woord aan Loes Damhof. Zij is docent 21st century skills aan de Hanzehogeschool in Groningen en gekozen tot beste docent van het jaar 2016.

Leren van de toekomst

De centrale vraag die Loes Damhof in haar presentatie stelde is: ’Hoe kunnen studenten leren van de toekomst?’ Een toekomst die er nog niet is. Ze stelt dat je op drie manieren naar de toekomst kunt kijken:

  • Optimization, door voortdurend te verbeteren en te innoveren
  • Contigency, door alternatieven te verzinnen, plan B.
  • Exploration, door te verkennen wat we nog niet weten, de ‘stel dat’ vragen te stellen. Ze noemt dat de zwarte zwanen.

Loes neemt de zaal mee naar 2058 en stelt de vraag hoe we verwachten dat onderwijs eruit ziet. Ook laat ze de zaal dromen over hoe we zouden willen dat onderwijs eruit ziet. Verwachting en dromen zijn allebei gebaseerd op aannames, maar essentieel voor de keuzes die we vandaag en morgen maken.

Links met de roadmap van OSIRIS

Binnen CACI hebben we een roadmap ontwikkeld waarin we ook naar de toekomst kijken. Op die manier willen we onze softwareoplossingen toekomstbestendig maken. We hebben thema’s als veiligheid en een leven lang leren vertaald in visies voor de korte en langetermijn. Zodat ook in 2058 CACI nog steeds als een inspirerende partner voor het hoger en wetenschappelijk onderwijs telt.

Amsterdam

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Breda

Claudius Prinsenlaan 146 A
4818 CP Breda
+31 (0)88 - 654 34 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!