Studenten hebben recht op veilige informatie

Toen Ger Boonen ruim zes jaar geleden in dienst trad bij de Radboud Universiteit, was daar net de keus gemaakt om met OSIRIS te gaan werken. De implementatie moest nog beginnen en daar kon Ger als hoofd onderwijsbureau bij de faculteit Natuurwetenschappen meteen aan meewerken. Intussen maakt de Radboud Universiteit gebruik van verschillende modulen van OSIRIS en is Ger directeur Studentenzaken.

Lees verder

Universiteit Utrecht (UU) gaat voor stabiele en voorspelbare dienstverlening

Project ‘Digitalisering Studentverzoeken’ met OSIRIS Zaak.

Mag je van studenten verwachten dat ze zich persoonlijk bij de balie melden met de juiste papieren in de hand? Eigenlijk niet. De huidige student leeft en denkt digitaal. Vandaar dat Universiteit Utrecht (UU) eind 2015 is gestart met het project ’Digitalisering Studentverzoeken‘. Het project is inmiddels afgerond, dus een goed moment om te praten met Arjan Smit, de verantwoordelijke projectmanager van UU.

Lees verder

Leren van best practises in het hoger onderwijs

Het onderwijs verandert en de studentenreis kan alle kanten op gaan. Om daarop in te spelen, moet je goed nadenken over de logistieke processen in je onderwijs. Surfnet geeft op HO-link een presentatie over het Werken met het referentiemodel – Flexibele onderwijslogistiek. In 2017 werd het model gepresenteerd, nadat er een jaar van ontwikkeling aan vooraf gegaan. Intussen is er een jaar praktijkervaring en vertellen Open Universiteit en HAN over hun ervaringen.

Lees verder

Communicatie met studenten is een uitdaging

De tweede dag van HO-link in Noordwijk begint met een inspirerend inspiratiecafé. Aan tafel zitten Thomas Dessing van de Radboud Universiteit, Robbert Serné van CACI en Ron van Velzen van de TU Delft. Ze hebben ieder een stelling die ze met de aanwezigen ter discussie willen stellen. De discussie wordt geleid door Marcel Bril, de dagvoorzitter van het congres.

Lees verder

Een leven lang op reis met OSIRIS

Loes Damhof begon de dag op HO-link met haar droom dat iedereen een leven lang zou blijven leren. Geen grens meer tussen school en werk, maar deze twee integreren in kennis- en vakgebieden. Robbert Serné neemt het stokje over van Loes en neemt de aanwezigen mee in een leven lang op reis met OSIRIS. In een presentatie laat hij zien hoe een student in het buitenland zich via OSIRIS aanmeldt voor een studie in Nederland en daarna, ook in zijn werkende leven, met OSIRIS blijft werken.

Lees verder

Prognoses in het onderwijs

Om er achter te komen wat er bij de doelgroepen speelt, gingen consultants Janneke Vosse en Mariska Blok namens CACI in gesprek met twaalf professionals uit het onderwijs. Na een uitgebreide voorstelronde werden de aanwezigen bijgepraat over de ontwikkelingen binnen OSIRIS Analytics en vertelde Mariska over haar ervaringen met de OSIRIS datamart en de dashboards die gemaakt zijn bij de Haagse Hogeschool.

Lees verder

Meer internationale studenten in beeld

Internationalisering in het hoger en wetenschappelijk onderwijs is een hot item. Tijdens het HO-link congres in Noordwijk laat Marc Vlek de Coningh van Nuffic zien dat het aantal internationale studenten in Nederland in 10 jaar is verdubbeld. Waren het er in 2006-2007 nog ruim 40.000. Dit jaar zijn het bijna 90.000 studenten. Door data van verschillende bronnen zoals het Ministerie van OCW, DUO en Studielink met elkaar te koppelen en te analyseren, kan Nuffic hoogwaardige informatie bieden die relevant is voor de branche. Zo weet Nuffic waar de studenten vandaan komen, waar ze gaan studeren en of ze na de studie ook in Nederland blijven om hier te werken. 

Lees verder

HO-link opent met een leven lang leren

Zojuist is in Noordwijk het HO-link congres geopend door Marcel Bril. Het thema dit jaar luidt ‘Soepel op reis door het hoger onderwijs.’ Na het voorstellen van de organisatoren DUO en Studielink, bedankte hij de sponsoren, waaronder CACI. Daarna gaf hij het woord aan Loes Damhof. Zij is docent 21st century skills aan de Hanzehogeschool in Groningen en gekozen tot beste docent van het jaar 2016.

Lees verder

De best practises van CACI hebben ons enorm geholpen bij Hogeschool Van Hall Larenstein

Bij Hogeschool Van Hall Larenstein hadden ze er genoeg van. Het Student Informatie Systeem (SIS) functioneerde onvoldoende en de organisatie was het vertrouwen verloren dat het ooit nog goed zou komen. In het najaar van 2016 besloten ze om een aanbesteding uit te schrijven voor een nieuw Student Informatie Systeem. Een bijzondere aanbesteding, volgens de best value methode. Henk Dijkema, hoofd student service center en Ben Schulte, senior beleidsmedewerker gingen de kar trekken.

Lees verder

Amsterdam

De Ruyterkade 7
1013 AA Amsterdam
+31 (0)88 - 654 35 00

Breda

Claudius Prinsenlaan 146 A
4818 CP Breda
+31 (0)88 - 654 34 00

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!